Curs 2023-24. Reparació llibres i documents

Montse Garriga Berenguer

Conservem i restaurem paper

Aplicarem tècniques i processos per millorar l’estat dels llibres, publicacions, manuscrits, mapes, gravats, dibuixos… que es troben en males condicions, ja sigui pel pas dels anys, per la mala conservació o bé a causa del seu ús.
T’ensenyarem a restaurar i reparar els deterioraments o danys que presentin els documents, a preparar elements que ajudin a una millor conservació i arxiu, i fins i tot, elaborarem sistemes d’exhibició efímers o bé en marcacions definitives per tal de preservar i tenir cura dels teus documents. En el cas dels llibres, aplicarem les tècniques de l’enquadernació artesanal i de la restauració de paper, sempre sota els principis de respecte a l’origen de la peça i de reversibilitat dels procediments. Si cal, fotografiarem i digitalitzarem.

 • Professora: Montse Garriga, @mon_riga
 • Organitza: ArtQuaderna
 • Dates: d’octubre de 2023 a juny de 2024
 • Horari: 2 hores a la setmana. Pots triar entre dimarts i dijous. Matins de 11-13 h o tardes de 17-19 h. Per altres horaris consultar.
 • Modalitat: presencial
 • Idioma: català / castellà
 • Adreçat: adults
 • Durada:  mínim 8 hores (4 sessions de 2 hores)
 • Preu per persona:  65 € (quota mensual de 4 sessions de 2 hores)
 • Materials de treball: exclosos en el preu. A càrrec de cada participant. Has de portar els teus documents.
 • Requisits: no es requereixen coneixements previs. Se segueix el treball de forma individual per cada participant. Es recomana fer un mínim de 3 mesos seguits per tal d’assolir un bon nivell d’aprenentatge
 • Funcionament: pots començar el mes que vulguis, amb cita previa.  Sempre pots allargar la teva permanència a l’activitat amb una nova inscripció mensual. Tb pots fer un tastet de 4 sessions de 2 hores, a realitzar en un màxim de 2 mesos (quota 70€). 

 

Atenció: en el camp de comentaris del formulari, indica quina opció d’horari tries: DIMARTS O DIJOUS i entre matins o tardes. 

  Vull inscriure'm o demanar més informació

  Vull...

  Consento el tractament de les meves dades.ArtQuaderna (Montserrat Garriga Berenguer) tractarà les vostres dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició. Consulteu la informació completa d'aquest tractament de dades en la nostra Política de Privadesa i Avís Legal

  Desitjo rebre informació relativa als serveis, promocions i novetats d'ArtQuaderna (Montserrat Garriga Berenguer)

   

  Més informació sobre les nostres activitats

  Les nostres activitats no tenen matrícula.

  Al final de la descripció de cada curs o taller, trobaràs un formulari on podràs inscriure’t,  demanar més informació, o bé fer-nos els comentaris que necessitis sobre l’activitat. Una vegada acabat el procediment, rebràs un correu electrònic de confirmació.

  La inscripció formal, però, implica haver efectuat el pagament (bizum, transferència bancària, o bé presencialment, en efectiu o amb targeta de crèdit).  Una vegada fet el pagament, només es retornarà l’import abonat en cas que l’organitzador no porti a terme l’activitat.

  Per a més informació, consulteu les nostres Condicions de compra i reserva.

  Contacte a través de WhatsApp
  Contacte a través de WhatsApp