Mostra de Caràtules de disc de vinil

Aquesta vegada, us presentem al nostre espai d’art, una mostra de caràtules de discos de vinil. Es tracta d’una selecció feta pel propietari d’una col·lecció particular de Sabadell, segons els seus gustos discogràfics i que ens explica que l’omplen de nostàlgia. És música de les dècades de 1970 i 1980.

Les mostrem al nostre espai, prèviament al treball de conservació i restauració que farem al taller. Bàsicament, les feines a fer seran: neteja mecànica, reparació de petits estrips i de les pestanyes que tanquen les cares de les fundes.

Una mica d’història de les caràtules. Es tracta d’un estoig, fet generalment de cartó imprès. És un objecte que va lligat a l’evolució de la indústria del disc de vinil. En alguns casos, resulten ser verdaderes obres d’art impreses, per les seves fotografies, il·lustracions o tipografies. S’han adaptat a l’estètica visual de cada dècada.
Existeixen diferents formats, l’estàndard en forma de sobre amb un anvers i un revers i sense solapa, les cobertes desplegables (gatefold), que s’obre com un llibre i que permet incloure més informació en l’interior, o bé els que són capses que solen respondre a edicions de més valors discogràfics o bé a edicions limitades.
La mostra es pot veure en horari feiner de dilluns a divendres i fins al 14 d’abril de 2023.
Us hi esperem a tots!

Contacte a través de WhatsApp
Contacte a través de WhatsApp