Monogràfic. Tardor 23. Tècniques de gravat en relleu

Anna Bustins

 

Aproximació al gravat en relleu

Son diverses les tècniques que conformen el gravat. Una de les més conegudes és el gravat en relleu.
El gravat en relleu és aquell en el que la imatge que s’imprimeix és efectivament la part que queda en relleu. És a dir, la imatge s’obté retirant material de la planxa o matriu tot utilitzant diverses eines. Per tant, la part que s’entintarà és la part que queda en la capa superior mentre que la part en blanc serà la part enfonsada o buida.
Molt probablement us sonaran les xilografies de Albrecht Dürer o fins I tot, potser alguna vegada haureu provat el linogravat.
Durant aquests primer bloc aprendrem algunes de les possibilitats d’aquestes tècniques. Coneixerem els diferents materials que es fan servir com a matriu, així com les eines que s’utilitzen per gravar-les. Realitzarem diversos treballs començant per alguns de mes senzills per aprendre la tècnica i poc a poc, evolucionant cap a d’altres més complicats com un gravat a diverses planxes o un gravat per parts.
La filosofia dels tallers de gravat impartits a Artquaderna és sempre ensenyar tècniques en les no es requereixis de recursos gaire específics, de manera que sempre es puguin practicar aquests coneixements des de casa. Així mateix, es farà un acompanyament de forma indivitual amb cada alumne.

 

Altres propostes de gravat:

 1. Gener 2024: monogràfic de monotípia
 2. Febrer-març-abril 2024: trimestral de serigrafia
 3. Maig-juny 2024: monogràfic de cianotípia

 

 • Professora: Anna Bustins @ama.creama – il·lustració i  gravat-
 • Organitza: ArtQuaderna
 • Lloc: carrer Capmany 98. Sabadell (BCN)
 • Dates: del 4 d’octubre al 20 de desembre de 2023
 • Horari: els dimecres de 10:30 a 12:30 h
 • Modalitat: presencial
 • Idioma: català / castellà
 • Adreçat: adults
 • Durada: 2 hores a la setmana
 • Preu per persona: 175 € (total 20 hores)
 • Materials de treball: inclosos
 • Requisits: no es requereixen coneixements previs. Se segueix el treball de forma individual per cada participant.
 • Funcionament: pots inscriure’t a tot el monogràfic de 20 hores, i bé només a les quotes mensuals d’octubre (70€), de novembre (70€), o de desembre (35€).

   Vull inscriure'm o demanar més informació

   Vull...

   Consento el tractament de les meves dades.ArtQuaderna (Montserrat Garriga Berenguer) tractarà les vostres dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició. Consulteu la informació completa d'aquest tractament de dades en la nostra Política de Privadesa i Avís Legal

   Desitjo rebre informació relativa als serveis, promocions i novetats d'ArtQuaderna (Montserrat Garriga Berenguer)

   

   

  Més informació sobre les nostres activitats

  Les nostres activitats no tenen matrícula.

  Al final de la descripció de cada curs o taller, trobaràs un formulari on podràs inscriure’t,  demanar més informació, o bé fer-nos els comentaris que necessitis sobre l’activitat. Una vegada acabat el procediment, rebràs un correu electrònic de confirmació.

  La inscripció formal, però, implica haver efectuat el pagament (bizum, transferència bancària, o bé presencialment, en efectiu o amb targeta de crèdit). Una vegada fet el pagament, només es retornarà l’import abonat en cas que l’organitzador no porti a terme l’activitat.

  Per a més informació, consulteu les nostres Condicions de compra i reserva.

  Contacte a través de WhatsApp
  Contacte a través de WhatsApp